Advies & toerusting

Waar het gaat om advies bij vragen in het jeugdwerk of toerusting van jeugdleiders en ambtsdragers, is STEP beschikbaar om mee te denken. Binnen de protestantse wijkgemeenten in Gouda verzorgen we regelmatig ontmoetingen waar jeugdleiders worden toegerust. Ook bij andere vragen ondersteunen we het Goudse jeugdwerk, zoals advies bij de keuze van een geschikte methode. Op het STEP-kantoor zijn diverse jeugdwerkmaterialen in te zien en we kunnen natuurlijk ook op locatie komen.
Willen jullie een toerusting of jeugdwerkadvies op maat? Schroom niet om contact op te nemen. We denken graag mee. 

Daarnaast verwijzen we graag door naar de websites van verschillende landelijke jeugdorganisaties, zoals: 

  • HGJB: De HGJB biedt veel materialen en toerusting voor jeugdleiders in met name Hervormde kerken. Daarnaast organiseren zij diverse activiteiten en vakanties voor kinderen en jongeren. 
  • JOP: Jong Protestant biedt verschillende trainingen, activiteiten en materialen aan voor het jeugdwerk in de Protestantse Kerken in Nederland. Online is een gratis werkvormendatabase te vinden met veel leuke werkvormen.
  • Missie Nederland (Innov8): Innov8 is een netwerk voor christelijke jeugdwerkprofessionals. Op de website zijn podcasts te vinden en handige overzichten van jeugdwerkmaterialen, zomerkampen en jeugdevents.