Activiteiten & evenementen

Binnen de verschillende wijkgemeenten van de Protestantse Kerk in Gouda worden veel activiteiten geïnitieerd met en voor kinderen, tieners en jongeren. Zo zijn er bijvoorbeeld jeugdclubs, catechesegroepen en activiteiten rondom de kerkdienst. Naast de lokale jeugdwerkactiviteiten, is er ook regionaal en landelijk een breed aanbod aan activiteiten en evenementen. Een aantal staan hieronder op een rijtje:

  • JOP (Jong Protestant) organiseert landelijk een aantal activiteiten die je gewoon in je eigen kerk of clubruimte kunt doen, zoals Sirkelslag (voor kinderen en jongeren) en de PaasChallenge.
  • De TOV-tour van de HGJB is een activiteit om als tienerclub (12-16 jaar) te bezoeken. Daarnaast organiseren zij landelijke activiteiten die jongeren zelf kunnen bezoeken, zoals het Scholierenweekend (13-17 jaar) en de Kerstconferentie (17-26 jaar). In de zomerperiode zijn er vakantiereizen voor kinderen, tieners en jongeren.
  • Ieder jaar bezoeken tienduizenden christelijke jongeren de EO-Jongerendag. Vanuit Gouda reist al een aantal jaren een bus vol jongeren naar dit feestelijke evenement.
  • Taizé is een broedergemeenschap in Frankrijk die jongvolwassenen ontvangt vanuit de hele wereld om een week (of langer) mee te leven in het ritme vol rust en bezinning. Regelmatig gaat er ook een groep vanuit Gouda hiernaartoe. 
  • Naast de Taizéreis is er in Gouda ook aandacht voor diaconale reizen en werkvakanties. Meer informatie hierover is te vinden onder diaconaat & pastoraat.

Actuele activiteiten zijn te vinden op de STEP-pagina’s achterin het Protestants Kerknieuws van Gouda of op de homepage. STEP ondersteunt en adviseert ook bij lokale activiteiten wanneer daar behoefte aan is. Daarnaast wordt onderlinge uitwisseling en afstemming gestimuleerd, onder andere rondom jongerendiensten.