Corona

In deze tijden komt er veel op ons af. Jong & oud zit noodgedwongen thuis en/of werkt keihard om de zorg en onze maatschappij draaiende te houden. Ook voor de kerk en het jeugdwerk hebben de ‘Corona-maatregelen’ gevolgen. Tegelijkertijd zien we tal van creatieve manieren ontstaan om alles door te laten gaan, waarbij we massaal (en dankbaar) gebruikmaken van de digitale snelweg. 

Richtlijnen voor kerk en jeugdwerk in deze tijd
De Protestantse Kerk in Nederland geeft adviezen om kerk te zijn in de corona-tijd. Alle actuele informatie is te vinden op www.protestantsekerk.nl/corona. De lopende persconferenties en gesprekken met het ministerie worden steeds meegenomen, waardoor de informatie up-to-date blijft.
Jong Protestant heeft de richtlijnen vertaald naar een protocol voor het jeugdwerk. Klik hier om dit te lezen.

Suggesties voor het jeugdwerk
Er komen veel ideeën en programma’s voorbij om ook in het jeugdwerk elkaar te blijven ontmoeten en thuis als gezin samen te vieren. Hieronder een kleine greep uit de ideeën en links, voor jullie ter inspiratie:

Jeugdwerkidee uit het land: ‘Live bingo’ via Skype, Zoom, Hangouts, enz.
Geef jongeren steeds een opdracht om zo snel mogelijk een voorwerp te halen en te laten zien. Als je het voorwerp hebt, mag je het afstrepen. Je kunt ludiek beginnen (met een toiletrol bijvoorbeeld), vervolgens voorwerpen bij het thema laten halen, gevolgd door de Bijbel en eventuele zoekopdrachten hierin (naar een bepaald woord, thema of Bijbelvers). Ook leuk als energizer tussendoor! 

STEP blijft (online) bereikbaar
Het is onmogelijk om een volledige lijst te geven en de initiatieven blijven elkaar in razend tempo opvolgen. We zullen via onze Facebookpagina proberen om regelmatig ideeën te delen. Natuurlijk horen we ook graag jullie goede ideeën, dus deel die gerust! Daarnaast zijn we vanuit STEP uiteraard beschikbaar om in jullie specifieke situatie mee te denken hoe het jeugdwerk kan doorgaan. Neem vooral contact op met ons voor advies op maat (en op afstand)!