Tips voor thuis

In deze tijden zijn we meer dan ooit gebonden aan huis. Zelfs kerkdiensten volgen we vanuit huis. Dit betekent tegelijkertijd dat we meer dan ooit tijd met ons gezin doorbrengen. De afgelopen weken zijn tal van initiatieven en ideeën voorbij gekomen om thuis te vieren en samen het geloof te delen. We hebben er wat voor jullie geordend en hieronder op een rijtje gezet. Hopelijk geeft het wat inspiratie voor de weken, waarin we ook Hemelvaart en Pinksteren vanuit huis zullen vieren. 

  • Het Nederlands Bijbelgenootschap (aanmelden nodig) en Jong Protestant hebben een speciaal programma voor thuis gemaakt om samen met peuters en kleuters Pinksteren te vieren.
  • Natuurlijk kun je ook het programma van de kinder(neven)dienst volgen en een gemakkelijke kleurplaat bij het verhaal inkleuren.
  • Of: maak een viertafel waar je Hemelvaart en Pinksteren kunt beleven met alle zintuigen.
  • Maak samen een kerkdienst met behulp van YouTube-filmpjes. Laat ieder gezinslid 1 of 2 liedjes kiezen. Sluit af met een gebed, bijvoorbeeld met behulp van de materialen van 24/5 Prayer.
  • Volg een online kerkdienst, bijvoorbeeld die van jullie eigen gemeente of van BEAM.
  • Organiseer een eigen viering of gezinscatechesemoment, bijvoorbeeld met de online materialen van de HGJB.  
  • Zet je in voor anderen via nietalleen.nl of meld je aan voor de boodschappendienst van jongerennetwerk Samen voor Goud.

Tot slot nog wat tips voor de opa’s en oma’s, die hun kleinkinderen nu misschien alleen op afstand kunnen zien.

Meer ideeën of heb je zelf een goed idee? Mail ons gerust via info@step-gouda.nl. Voor meer info kunnen jullie terecht op onze pagina’s in het kerknieuws of de Facebookpagina.

Klik op de afbeelding om de Kids-bingo te downloaden.
Klik op de afbeelding om het Tafelgesprek te downloaden.